Despre planete si de ce sa credem in ele

In ziua de azi toate ziarele si revistele, site-urile, platformele online, micile sau marile bloguri au cate o rubrica de horoscop sau cel putin mentioneaza ceva de zodii. De ce sa credem in ele si cum le interpretam explica fiecare site mai amplu ori mai mic, specializat sau nu, mai ales pentru ca toata lumea isi vrea cititorii. E foarte simplu: ne nastem sub o anumita constelatie, intr-o anumita zi si desigur cu anumite influente planetare. Indiferent ca alegem sa credem in destin sau nu, sau ca alegem sa liberul arbitru, ele sunt acolo si manifesta anumite forte asupra noastra. Zodiile sunt in cele din urma reprezentarea unor zei, a unor entitati deosebit de puternice, avand la baza zeificarea astrelor.

Desigur cu totii stim ca Neptun reprezinta apa – numit si Poseidon, el find zeul tuturor apelor si stapanul misterelor si animalelor din adancele oceane. El reprezinta astfel si planeta Neptun, care Guverneaza zodia Pesti. Desigur, Venus – cunoscuta ca si zeita iubirii, frumusetea intruchipata, este guvernatoarea zodiei Balanta si nici nu este de mirare ca nativii nascuti sub acest semn zodiacal dau mereu dovada de o gratie si o eleganta aparte. Marte – asa numit zeu al razboiului, prezinta in toata taria sa zodia Berbec, cei mai incapatanati dintre toate zodiile, luptatori si darzi, iar Jupiter – un conventional zeu, da spirit de aventura celor din zodia Sagetator. Sa nu uitam nici de rebelul Uranus, zeul progresului si al rebeliunii, al aventurii si al radicalismului, zeu care guverneaza asupra zodiei Varsatorului.

Pluto, este deasemenea un misterios sau mai bine zis un mistic care guverneaza zodia Scorpion, Luna este vazuta ca si simbolul feminin care protejeaza zodia Racului iar Soarele este simbolul masculin dintre astre, cel care este centrat intre toate, deasemenea si guvernatorul zodiei Leu. Astrele, ori mai bine zis planetele, au fiecare cate o calitate aparte, care se va regasi in purtatorul fiecarei zodii.