Cum alegem hainele pentru perioada sarcinii?

Perioada sarcinii presupune nenumarate schimbari pentru o femeie, atat in plan fizic cat si psihic. Ideea de a deveni mamica vine, de regula, cu o serie intreaga de temeri, incertitudini si angoase: cum va fi, oare ma voi descurca, cum mi se va schimba viata… si multe asemenea, numai bune sa puna pe jar tinerele mamici. 

Pe langa toate acestea, mai apare si problema dimensiunilor pe care toate stim inca de la inceput ca le vom capata pe parcursul celor noua luni. Organismul unei femei incepe sa isi schimbe aspectul abia de prin luna a patra, iar pentru cele mai norocoase chiar de prin luna a cincea. Acesta este, in general, momentul in care abdomenul devine din ce in ce mai evident si orice femeie va avea probleme din ce in ce mai mari cu faptul ca nu va mai incapea in hainele vechi. Abia acum vei avea nevoie urgent de o sesiune de shopping! In principiu ar trebui ca orice femeie sa se rezume la trei rochii gravide, cateva bluze din materiale usoare, lejere, peste talie, evident, fie croiala empire, fie ample de sus pana jos, cu imprimeuri si culori in tendinte, dar si maximum doua perechi de jeans dintre care neaparat unii drepti, pe care sa ii porti purta atat la incaltaminte sport, la balerini cat si la cizme. Daca esti o femeie activa si continui sa mergi la birou pana in ultimele luni de sarcina, va trebui sa te orientezi si la cateva obiecte vestimentare office. Te vor salva aproximativ trei fuste cu croieli si culori diferite, pe care sa le porti asorta in modalitati infinite in perioada aceasta. 

De asemenea, ar trebui sa te orientezi catre incaltaminte ortopedica, sau cel putin cu talpa joasa, mai ales pentru ultimele doua luni de sarcina, cand statul in picioare va fi o corvoada cu siguranta.