Inchirierea de la aeroport

Inchirierea unei masini intr-o tara necunoscuta se poate dovedi cel mai comod si mai lipsit de griji mod de a calatori. Ideea este foarte simpla in principiu: odata aleasa destinatia unde urmeaza sa se faca o calatorie - in general calatorii scurte in scop de business - se poate opta pentru inchirierea masinii online, prin intermediul site-urilor companiilor de rent a car din tara respectiva. Adesea aeroporturile internationale sunt situate la periferia oraselor, la distante considerabile, si mai ales atunci cand este prima vizita intr-o tara straina usurarea vizitei este cea mai indicata.

Pentru a evita complicatii legate de transportul in comun sau cheltuieli neprevazute cu firmele de taximetrie care preiau clientii curselor de sosiri de pe aeroporturile internationale, ideal ar fi sa se opteze pentru ridicarea masinii inchiriate de la aeroport. Mai ales daca sosirea in tara de destinatie se face dimineata, iar cel care calatoreste are in fata o zi intreaga pentru a se bucura de masina.
Fie ca este vorba despre inchirieri masini firme sau despre inchirieri catre persoane fizice, inchirierea unei masini care sa astepte cuminte la aeroport sa ii vina „proprietarul” temporar se face conform anumitor termeni si conditii.

In pimul rand, este bine de stiut ca inchirierea sau ridicarea masiniii de la aeroport include o suprataxa - este vorba despre taxa de aeroport, care ridica uneori considerabil pretul total al inchirierii. Contractul de inchiriere va fi semnat la aeroport unde cel mai probabil cel care inchiriaza va fi asteptat de catre un reprezentant al firmei de rent a car. Contractul va fi cel care va stipula termenii si conditiile care in general sunt asemanatoare intre firmele de rent a car, si care sunt disponibile si pe pagina de web a companiilor, astfel incat orice client sa stie la ce se poate astepta atunci cand face o rezervare.