Remedii ale unor afectiuni comune, pe care oricine le are prin casa

Durerea de dinti. Multe dintre durerile dentare apar datorita bacteriilor din cavitatea bucala sau cariilor care au ajuns pana la nervul dintelui, „macinand” tesutul din care acesta este format. Inflamarea tesutului provoaca de fapt durerea care devine uneori de nesuportat, fiind un factor de risc pentru persoanele aflate in diferite functii care necesita o atentie sporita-de exemplu, muncitorii de pe santier care lucreaza pe schele, la inaltimi uriase. Eugenol-ul, uleiul de cuisoare, este un remediu extraordinar pentru durerire ascutite de dinti, insa numai pe o perioada scurta, mai ales pentru durerile de dinti care sunt sensibile la temperatura-cele provocate de carii in special. Daca veti combina oxid de zinc cu eugenol veti obtine o solutie numai buna pentru inlaturarea temporara a durerilor de dinti.

Durerile de cap. Potrivit unui studiu, americanii cheltuiesc mai mult de 400 de milioane de dolari pe analgezice. Ca sa nu fiti nevoiti sa cheltuiti sume imense pe antiinflamatoare, puteti apela la acupunctura, care maseaza anumite zone care au legatura cu durerile de cap. O zona importanta care alunga durerile de cap prin masare este pliul dintre degetul mare si aratator-masarea usoara a acestei zone face minuni. Alta zona sensibila este acea mica „coama” dintre gat si spatele capului.
Degeraturile. Degeraturile apar atunci cand ne expunem involuntar unor temperaturi prea scazute sau unei umiditati prea mari. Pentru a reduce durerea si senzatia de scarpinat asociate cu degeraturile, se recomanda introducerea picioarelor, de exemplu, intr-un vas cu urina fierbinte, recent eliminata-auziti bine, urina, da, pentru ca este foarte alcalina…

Furunculele. Furunculele apar atunci cand o bacterie infecteaza glandele care secreta ulei si folicului parului de pe corp. Un abces apare atunci cand celulele albe se lupta sa omoare bacteria, de unde rezulta si puroiul. Un remediu natural usor de preparat se face din bucati fine taiate dintr-o rosie, o ceapa si niste usturoi cu frunzele exterioare ale unei verze, toate aplicate pe furuncul. Alt remediu natural este plasarea unui pliculet de ceai negru pe furuncul pentru 15 minute, de mai multe ori pe zi.