Rolul caselor de expeditii

Casa de expeditii reprezinta liantul dintre societatile care doresc sa transporte marfa si transportatori (intermediaza legatura dintre cele doua parti, percepand un comision sau o taxa unica care este achitata de catre beneficiarul transportului).

Casele de expeditii isi organizeaza activitatea in baza unui mandat incheiat cu societatea exportatoare, obligandu-se sa preia marfurile incredintate de aceasta si sa efectueze toate operatiunile necesare ca marfa sa ajunga in cele mai bune conditii la destinatarul sau.

Rolul caselor de expeditii consta in:

1. Acordarea de asistenta comerciala cu privire la pregatirea, ambalarea, marcarea si predarea marfurilor pentru expediere.

2. Stabilirea rutelor optime de transport

3. Alegerea mijloacelor de transport adecvate

4. Incheierea contractului de transport cu carausul / carausii

5. Acordarea de consultanta privind interpretarea termenelor si a conditiilor de livrare la incheierea contractelor de comert exterior.

6. Intocmirea documentatiei si indeplinirea tuturor formalitatilor privind vamuirea marfurilor de export si / sau import.

Apelarea la serviciile oferite de casele de expeditii a devenit o necesitate pentru orice societate care desfasoara activitati de export de marfuri. Casele de expeditii cunosc reglementarile internationale existente si impuse in comertul extern si in transporturi, tarifele in vigoare, rutele de transport optime. Acestea au rolul principal de a indruma exportatorul catre transportatorii care detin mijlocul de transport adecvat marfurilor ce urmeaza a fi deplasate, cu cheltuieli minime pentru beneficiar.