Insuficienta somnului

Germenii fiintei noastre sunt o dedublare a realitatii si starii de reverie, insa atunci cand ne aflam pe coordonata umanitatii iar letargia se datoreaza sentimentului de indiferenta fata de ceea ce ne inconjoara, putem considera ca exista un blocaj al fiintei noastre. Pe de alta parte, starea de somnolenta ce apare in urma consumului de energie si vitalitate din timpul zilei trebuie cauterizata prin odihna. O saltea de calitate, o lenjerie de pat moale, o perna confortabila si multa liniste sunt ingredientele relaxarii unui trup impovarat.

Stresul si grijile sunt elemente ce compromit odihna organismului. Sistemul nostru imunitar este afectat de lipsa unui somn eficient. Imbunatatirea capacitatii de a dormi trebuie tratata cu seriozitate iar demersurile necesare incep prin schimbari la nivel mental dar si in plan fizic: achizitionarea instrumentelor ajutatoare pentru a beneficia de calitatea somnului. Sa cumparam o lenjerie de pat calitativa si o saltea speciala pentru nevoile individuale reprezinta cateva solutii in acest important demers.

Se spune ca atunci cand nu dormi bine te poti imbolnavi. Lipsa de somn ne afecteaza atat capacitatea de a face fata datoriilor din timpul zilei dar si relatiile cu ceilalti. Infasurati intr-o lenjerie de pat moale, departe de lumea obligatiilor, cu povestea proprie printre gene avem simtamantul caldurii caminului si a tratamentului antistres.

Relatia dintre somn si organism este legata de consecintele ulterioare in cazul in care din aceasta ecuatie lipseste calitatea. Privarea de somn inseamna si privarea unei vieti sanatoase. Aceasta insuficienta a somnului nu ne afecteaza doar performanta si viata sociala ci si propria persoana aducand astfel in discutie o serie de probleme cum ar fi depresia, anxietatea, dificultati in gandire, modificari comportamentale. Daca lucrurile stau asa, cu siguranta este necesara o schimbare. Trebuie sa ne adaptam stilul de viata pentru a vedea o ameliorare a problemelor guvernate de oboseala.