Cum poti amenaja o baie de mici dimensiuni fara prea mare efort?

Chiar daca te-ai mutat de curand intr-o casa noua sau vrei sa faci niste schimbari in locuinta actuala te vei lovi mereu de spatiu. Daca ai un apartament sau o casa cu multi metri patrati, atunci poti sa-ti pui in practica aproape orice idee creativa de design interior, insa spatiile reduse si putin generoase sunt mai greu de amenajat astfel incat sa obtii atat un aspect estetic ridicat, cat si o functionalitate a spatiului.

In general, baia este considerata o camera unde ai nevoie de cat mai multa intimitate si de relaxare, asa ca trebuie sa o organizezi si sa o aranjezi in asa fel incat chiar sa-ti inspire aceste lucruri. Ca sa ai din start mai mult spatiu pentru tine in baie trebuie sa pui toate instalatiile sanitare pe un singur perete, asta insemnand ca vasul de WC, lavoarul si cada de baie sau cabina de dus trebuie sa le vedem pe un perete. Pentru baile un pic mai mari, cu toate laturile egale, instalatiile sanitare pot sta si pe doi pereti, cada avand peretele ei. Ca sa aveti o baie care pare mai mare puteti apela la trucuri de design interior, multe dintre ele disponibile si pe deltastudio.ro, acolo unde veti descoperi cele mai creative si originale idei de design interior. De exemplu, daca stiti ce culori sa alegeti si ce textura sa aiba materialele folosite puteti sa faceti dintr-o baie micuta una care pare foarte incapatoare. Cumparati si montati faianta in culori calde, care induc impresia de spatiu deschis, culorile mai deschise respingand lumina si dand impresia de adancime. Pentru si mai mult spatiu in baie ar fi bine sa alegeti cabina de dus si sa renuntati la baie, desi spalatul la verticala nu prea e asa de comod cand esti foarte obosit. Masina de spalat poate fi mascata cu un perete mobil cu oglinda, pentru a da impresia de si mai mult spatiu in baie. Si oglinda are rolul sau in economia spatiului din baie, asa ca e bine sa alegi una cat mai mare si cat mai apropiata de forma peretului. De asemenea, iluminatul trebuie sa fie cu lumina naturala, fara becuri cu incandescenta tip neon, care pot da impresia de spatiu si mai mic.

Pentru podea e bine sa fie montat parchet special pentru baie, peretii pot sa fie tapetati, iar mobilierul poate fi mobil pentru a putea crea la nevoie zone in care sa te misti in voie. Pentru a scapa de stresul amenajarii interioare a locintei puteti apela la designerii Delta Studio, arhitecti cu experienta care vor face minuni din orice spatiu. Pentru a va convinge de originalitatea ideilor in materie de design interior, puteti rasfoi ideile de amenajare expuse pe site deltastudio.ro