Ce fel de televizoare merita sa luati?

O seara petrecuta in fata micului ecran, dupa o zi grea de munca e tot ce ti-ai putea dori indiferent ca lucrezi intr-o multinationala sau intr-un atelier de cartier. Televizorul a fost inca de la lansare un mijloc de informare si de divertisment, mult mai bun decat radioul. El oferea foarte multe moduri de petrecere a timpului liber - te puteai juca pe tv, cu televizorul pe post de monitor, puteai asculta muzica mai tarziu, cand au aparut DVD - playerele si sistemele tip 5 in 1. In prezent, tehnologia a avansat in asa masura, incat un tv led ieftin de calitate si cu un sistem de operare avansat - daca discutam de cele de tip Smart - este la fel de bun ca unul care are un brand mai mare in spate, putand oferi telespectatorului o experienta completa si plina de dinamism.

Intelegerea acestei tehnologii si a detaliilor din spatele ei ne permite sa putem discerne intre un produs din categoria electronice pentru acasa care are o eficienta mai mare, si unul care se incadreaza in niste limite decente. Asta e regula de baza de altfel atunci cand cumparati orice produs. Aflati tot ce puteti despre tehnologia din spatele lui si intelegeti la ce foloseste. Revenind la LED-uri, acestea functioneaza pe baza de diode care emit lumina, care lumineaza din spate televizorul, nu si ecranul. Aici intervine detaliul care face diferenta si va ajuta sa nu cumparati lucruri care ar putea sa fie si mai ieftine. Ecranele asa numitelor LED-uri sunt tot LCD, cu cristale lichide si doar lumina de fond este LED. Ca urmare, calitatea imaginii este imbunatatita, exista o gama mai mare de culori, contrast mai mare, culori mai intense. Cu tehnologia LED se consuma mai putina electricitate, televizoarele sunt mai subtiri pentru ca nu exista o sursa coventionala de lumina, vechiul tub. Daca vreti sa luati televizoare plate trebuie sa stiti ca plasmele si cele LCD au surse de lumina bazate pe tuburi fluorescente, de unde si imaginea mai putin clara, culorile mai spalacite. Asa ca puteti cumpara un LED, dar trebuie sa fiti atenti ce alegeti, daca luati unul cu ledurile de-a lungul marginii ecranului sau cu ele aliniate in spatele ecranului.

Primele sunt mai bune si mai subtiri, rezista in timp, dar nu stau asa de bine la culori si la contrast. Cele care au ledurile aliniate in spatele ecranului pot sa coste mai mult putin, dar au imagini clare, luminile se inchid in bloc, de unde si imaginile mult mai bune in momentul afisarii pe ecran.