Cum se alege cel mai bun furnizor de asigurari de sanatate

O calatorie in tara sau strainatate oprita brusc de o imbolnavire sau ranire urmata de incercarea de a ajunge inapoi acasa nu este ceva la care multi se gandesc atunci cand planifica un concediu. Adevarul este ca nu putem acest lucru pana cand nu ne confruntam cu o situatie de urgenta din viata reala si suntem pe drum, departe de medici familiari si asistenta medicala cu care ne-am obisnuit acasa.
In cazul in care o persoana apropiata devine grav bolnava sau ranita si nu putem gasi un zbor aerian urgent, cel mai bun lucru pe care il putem face este sa contactam medicul de familie, accesta avand numele unor companii de renume care au capacitatea de a zbura pe plan national si international.

Exista multe companii care ofera acest serviciu, precum si altele incluse in asigurarile medicale. Inainte de a alege una, e preferabil sa se faca unele cercetari asupra funrizor de asemena servicii. Iata mai jos cateva informatii compilata care vor ajuta in cautarea unor asiguratori medicali de top.
Licente si siguranta - Sunt licentiati? Toti furnizorii de asigurari ori servicii medicale trebuie sa aiba o licenta curenta pentru a le oferi in cele mai bune ocnditii. Ce este o inregistrare de siguranta? Doar cele mai bune companii din domeniu sunt evaluate la un inalt nivel si acest rating ofera siguranta ca clientii de a face cu un asigurator fara incidente majore pe parcursul activitatii sale.

Proprietar vs Broker - Un alt aspect important este daca avem de a face cu un broker de asigurari medicale sau cu un proprietar/operator. Diferenta dintre cei doi este ca un broker gaseste un furnizor de servicii medicale, iar proprietarul detine si opereaza propria companie. Proprietarii mentin serviciile lor si sunt familiarizati cu ele, stiind inregistrarea lor de siguranta, istoricul de intretinere si restul pachetului de opriuni. Un broker nu va cunoaste neaparat istoria furnizorilor de servicii medicale pe care le gasesc pentru clienti.

Echipa medicala – Trebuie sa ne asiguram ca echipajele medicale vor fi instruite corespunzator. Personalul medical de pe o ambulanta sau dintr-un spital ar trebui sa aiba pregatire de specialitate si sa detina certificari suplimentare regulate pe care restul companiilor low-service nu le au. Doctorii, ssistentele medicale si paramedicii sunt instruiti in privinta procedurilor specifice pentru fiecare etapa si stiu cum sa opereze echipamentul medical special utilizat intr-o clinica sau spital. In plus, echipajele de pe teren ar trebui sa fie foarte experimentate in tipul de interventii efectuate

Servicii care pot ajuta si mai mult: Unele companii de ambulanta actioneaza ca un serviciu de convergenta si configureaza fiecare aspect al transportului si spitalizarii. Ei aranjeaza transportul la sol, ajuta cu bagajele si contacteaza compania de asigurari in locul clientului. Unele au avocati personali care pot fi aparatori si ai drepturilor clientilor in cazul in care acestia intampina orice rezistenta din partea companiei de asigurari.

Tipuri de spitalizare - In cazul in care compania are capacitatea de a actiona pe plan international, sunt sanse ca ei sa transporte si cazeze pacientii intr-un mediu profesional. Este bine sa se afle cat de noua este aparatura pe care o folosesc, cat de multi angajati vor fi la clinica, daca exista suficient loc pentru toti pacientii, bagaje si, in anumite circumstante, un animal de companie.

Cost – Exista cazul in care vor fi costuri extra implicate sau daca asigurarea acopera doar unele operatiuni? In unele situatii s-ar putea cere sa se depuna o suma in avans si, inainte de a se achita, trebuie sa se gaseasca un furnizor de servicii medicale de renume. Un alt lucru care este recomandat sa fie facut inainte de o excursie este de a apela compania de asigurari si de a afla daca exista o acoperire a serviciilor de ambulanta si spitalizare in prealabil.