Fenomenul “BB cream”

De cativa ani incoace din ce in ce mai multe femei vorbesc despre “bb cream” ca despre un ingredient nelipsit din trusa lor de make-up. Mai mult decat atat, cremele bb au devenit un adevarat fenomen si au luat o amploare incredibila pe piata produselor de beauty.

Originare din Asia, celebrele bb cream erau folosite de asiatici pentru a inlatura macar partial pigmentul galben al pielii si pentru a-i da acesteia o culoare mai apropiata de cea a tenului caucazian. Daca in Asia ele exista de cand lumea, in Europa si mai ales in Romania ele au ajuns dupa anul 2005. Folosesc inca de la aparitia lor pe piata de la noi acest tip de crema, pentru ca dincolo de popularitatea lor, recunosc ca sunt si extrem de bune. Am avut insa, la un moment dat, ocazia sa testez si un bb cream “autentic” asiatic, pe vremea cand lucram cu un fotograf japonez care mi-a dat sa incerc un astfel de produs… Ei bine, efectul a fost unul destul de inspaimantator: culoare cadaverica, pori iesiti in evidenta, textura grasa. Crema in sine este una destul de groasa si este destul de mult de muncit pana sa o faci sa adere la piele, insa atunci cand in sfarsit intra in piele, singurul sau avantaj este acela ca acopera toate imperfectiunile… Dar cu pretul de a arata ca o masca…

Intre timp, bb cream-urile care se comercializeaza pe pietele din afara spatiului asiatic sunt concepute in mod special pentru tenul caucazian. Textura produsului este una mult mai fluida si mai fina, iar acesta este primul sau avantaj. In timp ce culoarea cremelor asiatice este una roz si poate capata nuante usor gri pe un ten alb, nuanta bb cream-urilor de pe la noi este mai degraba una galbuie. Daca ar fi sa fiu sincera, cremele de tip bb de pe piata din afara spatiului asiatic sunt ceea ce eu, de pilda, numeam odata crema cu pigment sau crema cu fond de ten.