Cum alegi pantofii sport ideali

Cum barbatii sunt prin constructie firi mai sportive decat femeile, s-ar putea ca alegerea perechii perfecte de pantofi sport sa fie o provocare mai mare pentru acestia decat este pentru femei. Tocmai de aceea oferta in ceea ce priveste pantofii sport pentru barbati se adreseaza unui public foarte larg si este una extrem de variata. Magazinele de pantofi sport online ofera produse apartinand colectiilor din sezonul in curs, dar si modele mai vechi, celebre si cautate inca, si care de multe ori pot fi gasite la preturi cu discount. Daca alegi pantofi pentru strada ai grija sa nu iti alegi unii care sa iti imobilizeze glezna, acestia fiind ma potriviti pentru alergare, in cazul mersului glezna imobilizata reprezentand un impediment. Mai mult decat atat, baschetii si adidasii gheata pot provoca probleme gleznelor.

Alege o pereche de pantofi sport care sa nu se ingusteze prea tare in zona scobiturii. Astfel de incaltaminte provoaca probleme de stabilitate, desi sunt ideali pentru alergat.

Alege un model de pantofi sport realizati dintr-un material care sa permita piciorului sa respire. Daca au si portiuni prevazute cu diverse perforatii este cu atat mai bine.

Incearca sa rasucesti in palma pantofii sport, apucandu-i cu o mana de varf si cu una de calcai si rotind in sensuri opuse. Daca pantoful se rasuceste, vei dori poate sa mai astepti pana gasesti un model care sa iti ofere mai multa stabilitate. Nu ai nevoie de un model care sa se deformeze atat de usor.

Daca nu esti sigur care este marimea care ti se potriveste cel mai bine, mai ales ca in cazul pantofilor sport calapoadele sunt destul de variabile, in functie de producator si de model, masoara-ti talpa in magazinele de profil. Vei gasi o pereche de pantofi sport care sa-ti vina ca turnata, pentru ca principalii producatori de echipament sportiv au lansat si modele cu jumatati si sferturi de numar.