Modalitati inedite prin care ne putem da seama cum functioneaza Pamantul

Pamantul in culori false. Nu va faceti griji, Pamantul e bine. Culorile rosiatice si post-apocaliptice care se mai vad uneori tin de niste formatiuni vegetale care se dezvolta de-a lungul Terrei si care dau aceasta culoare ciudata. Culoarea rosiatica e data de o modalitate diferita de a captura poze reale facute de catre Messenger, un instrument de cercetare spatiala care e trimis acolo pentru a orbita in jurul planetelor si a face capturi folositoare cercetatorilor de la sol.

Pozele sunt facute cu infrarosu si cu filtre speciale, asa ca de multe ori culoare rosie e data de anumite combinatii intre vegetatie si aceste filtrari speciale. Culorile ciudate permit NASA sa observe Pamantul de-a lungul spectrului magnetic radio si sunt mai multe combinatii si mai ciudate de culori care amplifica capturile facute. Aceste schimbari de culoare pot dezvalui schimbari in privinta vegetatiei, variatiuni ale ciclului apei in naatura, temperaturile de pe Gloib si dezastre planetare la scara mica, inundatii, incendii. Respiratia Pamantului. Un satelit special al NASA ne spune absolut tot ce vrem sa stim despre ciclul apei in natura. Combinand niste fotografii capturate din anul 2003 pana in 2010, NASA a reusit sa scoata la iveala respiratia Terrei. AIRS sau Atmospheric Infrared Sounder este cea mai precisa unealta disponibila astazi pentru a prezice cum va evolua vremea si are o acuratete uimitoare. Impreuna cu MODIS (Moderate Resolution Imaging Spectroradiometer), care monitorizeaza permanent vegetatia si dioxidul de carbon in timp ce tranziteaza orbita Terrei, AIRS ofera cele mai bune informatii de spre clima de pe glob si schimbarile care au loc.

Culorile frumoase care apar pe hartile facute cu ajutorul celor doua instrumente pot sa ne dea o idee despre dioxidul de carbon, despre cum circula el in natura si ce fel foloseste vegetatia gazele rezultate pentru a produce CO2 in crestere in troposfera medie, parte a stratului atmosferic inferior.