Cum se face optimizare seo 2015 fara prea multe batai de cap

SEO, Search Engine Optimization si optimizarea site-urilor in toate modurile posibile a devenit unul dintre obiectivele oricarui patron de afacere care are si un site de promovare sau magazin online. De ce? Pentru ca SEO aduce o autoritate mai buna site-ului, il urca in rezultatele afisate de Google si sporeste vanzarile si profitul, daca e facut corect.

La ora actuala sunt mai multe alternative pentru optimizare SEO de calitate. Pe de o parte avem optimizarea on page, adica tot ce tine de transformari aduse codului sursa si intregii structuri a paginilor sau articolelor, navigarii. Vorbim aici despre URL, Metatags, design, cuvinte cheie si postarile de pe site. Toata ideea este ca website-ul sa fie cat mai sus in prima pagina a rezultatelor returnate la o simpla cautare pe Google. Dintre toate elemente optimizare seo 2015 moderna, cuvintele cheie raman cele mai importante si trebuie sa le acordam o atentie deosebita. Pentru a identifica corect aceste fraze sau cuvinte trebuie sa analizam site-ul, sa descoperim nisa si publicul tinta, sa vedem ce ar cauta potentialii clienti, ce a facut competitia si ce fel si-a optimizat site-urile. In privinta codului sursa, foarte importante pentru optimizare seo 2015 sunt atributele Title si ALT, care neaparat trebuie sa fie prezente in cadrul link-urilor, in descrierile imaginilor. Cuvintele cheie despre care am amintit trebuie sa fie si in URL, metatags, Description si Title. Cat priveste continutul, optimizarea on page se refera in acest caz la tagurile de tip H1-H6, linkuri externe bine construite, pagina si elemente compresate, formatarea continutului-de preferat cuvinte cheie cat mai putine, textul sa fie usor de parcurs, citit, sa ajungi la informatia esentiala ghidat de intertitluri.

Nu in ultimul rand, optimizare seo 2015 de calitate implica si o structura interna de link-uri foarte bine pusa la punct, ceea ce facilitateaza navigarea in site, userii pot ajunge rapid la ce informatii ii intereseaza fara sa se piarda printre zeci de subpagini. Daca optimizarea on page e mai simpla, optimizarea off page e un pic mai complicata din perspectiva modalitatilor foarte diverse care exista. In primul rand, trebuie ca site-ul sa fie inscris obligatoriu in directoare web, sa existe un blog cu articole relevante, sa existe conturi pe toate retelele de socializare importante si backlinks foarte bune si obiective. Si in backlinks trebuie sa se acorde o atentie sportita formatarii, optimizarii folosind cuvinte cheie, taguri, titluri si descrieri relevante.

Un backlinking bun inseamna si un pagerank excelent. Insa optimizare seo 2015 nu se reduce doar la aceste procedee. Ea presupune si managementul reputatiei, o monitorizare stricta a tuturor referintelor la site si obtinerea unei imagini pozitive in online, social media marketing, administrare profesionala de conturi de pe retele de socializare, dar si campanii Adwords si optimizare in functie de calitatea conversiilor.