Dulciuri, pâine, ceafă la grătar

Numai scrierea titlului în sine mi-a făcut poftă, însă toate acestea nu fac decât să ne încarce ficatul de grăsimi păcălindu-ne papilele gustative. O idee de ajutorare a propriului organism este sportul. Acesta poate fi practicat sub diverse forme.

Nu este absolut necesar să mergem la sală sau să abuzăm de aparate pentru care nu dispunem de bani. Cu toţii avem la dispoziţie scări: scări de bloc, scările vecinilor, pe care le putem urca şi coborî cât considerăm că poate suporta organismul nostru fără să abuzăm de el. Cu siguranţă tolerează mai bine scările decât dulciurile, pâinea şi ceafa la grătar.

De sărbători avem permanent tendinţa de-a exagera. Românii au cheltuit de Paşte pe alimente peste un milion şapte sute de lei în magazine şi pieţe. Festinul ne mulţumeşte pe moment şi e păcat că achiziţionăm peste măsură ajungând să aruncăm din frigidere mâncare alterată.

Trebuie să tragem linia şi să gândim per ansamblu. Dacă îi oferim organismului mai mult decât este necesar suntem datori şi să-l ajutăm să-şi revină. Voinţa nu este punctul forte al românilor dar trebuie să fie punctul forte al individului în particular atunci când este vorba de sănătatea lui. Deci să urcăm cât mai multe scări pentru a ne reabilita statutul şi propriul corp.