Alegerea unor cauciucuri iarna, mai dificila decat pare

Primele ninsori din toata tara i-au determinat chiar si pe cei mai incapatanati soferi sa isi schimbe cauciucuri iarna, sa cumpere unele noi, sa le scoata din garaj pe cele de anul trecut. De altfel, toti soferii sunt obligati prin lege sa detina mereu cauciucuri iarna pentru situatiile in care drumurile pe care circula sunt acoperite de zapada sau polei. Anvelopele de iarna permit tractiunea si aderenta mai buna a rotii pe stratul de zapada afanata sau pe polei, asta daca toate cele patru roti au cauciucuri iarna schimbate, de preferinta noi sau cat mai putin uzate.

Riscul de derapaj este redus cu pana la 50% daca anvelopele de iarna se aleg in functie de modelul masinii, de capacitatea sa si de dimensiunile originale-de preferat ca anvelopele sa fie mai inguste in asa fel incat tractiunea sa fie uniforma. De obicei, se aleg cele de la producatori renumiti, gen Michelin, si cu insemnele M+S, M.S., M&S, M-S, care garanteaza respectarea legislatiei europene de productie si calitate si folosirea lor in conditii de iarna. Nu este recomandat insa sa se exagereze cu montarea lor pana sa vina frigul serios, la temperaturi mai mari de 7 grade Celsius uzura fiind mai mare si autoturismul mai greu de controlat. Cartea tehnica a masinii este singura care va poate lamuri cum se aleg corect niste cauciucuri iarna adaptate masinii dvs. De asemenea, trebuie sa se aiba in vedere si cat de mult se circula cu masina, ce fel sunt drumurile pe care se circula si cam cati kilometri se parcurg lunar, anual.

Ca sa nu cumparati niste cauciucuri pe care sa le aruncati mai apoi, este recomandat sa va orientati catre magazinele online de profil, unul dintre ele si cel mai aprovizionat fiind http://www.anvelopejantealiaj.ro/. Aici aveti oricand jante de aliaj, otel, tabla, accesorii, lanturi antiderapante, anvelope si seturi de anvelope originale pentru toate marcile de masini care ruleaza pe autostrazile romanesti. Nu trebuie decat sa plasati comanda sau sa cereti informatii si problema cauciucurilor de iarna se rezolva pe loc.