Tulburarea ciclului normal de respiratie al amfibienilor. Sunetul feeric al broscutelor de apa care se cheama una pe alta sau isi exerseaza „calitatile vocale” seara, aproape de apa, nu va mai fi asa de frumos in viitor. Multi amfibieni isi desfasoara „activitatea” noaptea si depind de apa. Din cauza dependentei de apa, ei au probleme cand vine vorba sa se mute in alta parte. Fotoperioadele, cele 24 de ore in care sunt expusi la lumina solara le indica cand sa se reproduca, cand sa hiberneze, simturile lor percepand aceste transformari ale luminii foarte clar.
Lumina artificiala le tulbura acest ciclu, producandu-le schimbari comportamentale si fizice-nu mai stiu cand sa se intoarca acasa si cand sa respire. In plus, rateaza sansa sa se reproduca. Multe populatii de amfibieni sunt acum pe cale de disparitie iar poluarea luminii naturale este una dintre principalele cauze ale acestei probleme serioase.
Efecte devastatoare asupra liliecilor. Liliecii se hranesc cu fel de fel de insecte care ne pot infecta si ne deranjeaza, asa ca sunt una dintre cele mai bune metode de control al populatiei de insecte. Poluarea luminii afecteaza si liliecii, numarul lor fiind din ce in ce mai mic. Nu toate speciile de lilieci sufera din cauza acestui tip de poluare, insa majoritatea sunt foarte sensibili la sursele de lumina artificiala. Pentru ca insectele sunt atrase de lumina artificiala, liliecii pierd foarte multe sanse sa se hraneasca cu ele. Si zonele pe care le folosesc liliecii pentru a se hrani vor contine mult mai putine, de unde si lipsa de hrana pentru acestia. De asemenea, le tulbura si ciclul de hranire, ducand astfel la pierderea multor indivizi.
In zonele unde lumina artificiala abunda, liliecii nu vor intra si asta va duce la o crestere a insectelor daunatoare pentru mediu si organismul uman si augmentarea riscului unor imbolnaviri. In Marea Britanie deja e interzis sa intervii in viata vreunui liliac si nici sa folosesti lumina articiala acolo unde micutele zburatoare isi duc viata si „activitatile” zilnice.