Oniromantia

Indiferent cat de mult credem in talmacirea viselor – sau de cat de multi dintre noi ne ghidam dupa aceste talmaciri – trebuie sa recunoastem ca intrepretarea viselor nu se face dupa reguli stricte batute in cuie. Nu putem numi stiinta ceea ce citim in cartile de interpretari ale viselor, la fel cum nu putem numi stiinta de pilda ghicitul in carti… 

Motivul pentru care aceasta nu poate fi o stiinta este acela ca opereaza cu prea multe simboluri, prea multe metafore care trebuie interpretate, iar pentru interpretarea simbolurilor si metaforelor inca nu exista un cod anume, general acceptat, ci tine mai degraba de o doza de subiectivism. In egala masura, nu se poate sti exact care sunt visele care au caracter premonitoriu si care sunt visele obisnuite, pe care le experimentam in fiecare noapte. Cu toate acestea, exista persoane care si-au facut un hobby din oniromantie  - definita de DEX ca fiind prezicere pe baza viselor sau interpretarea viselor – si care reusesc sa foloseasca dictionarele de vise in mod constructiv, intelegand limbajul viselor si reusind sa descifreze anumite simboluri ce apar in vise. Acest tip de descifrari ale simbolurilor se realizeaza dupa anumite reguli, esentiale, dintre care cea mai importanta ar fi aceea potrivit careia nu are importanta doar visul pe care il avem, ci si senzatia pe care o avem in timpul visului, fie ca este vorba despre teama sau despre placere sau orice alta senzatie. 

Unul dintre cele mai bune instrumente de talmacire a viselor este disponibil la Ce Visez – interpretarea viselor este locul unde o notiune anume ce apare in vis va fi interpretata in contextul mai larg al visului si va fi descifrata ca parte a unui ansamblu de evenimente, trairi, momente sau personaje. In explicarea visului vor mai fi luate in calcul culorile, care pot schimba sensul unui vis, sau numerele, care in general reprezinta date in care s-au petrecut sau se vor petrece anumite intamplari.