Rolul caselor de expeditii

Casa de expeditii reprezinta liantul dintre societatile care doresc sa transporte marfa si transportatori (intermediaza legatura dintre cele doua parti, percepand un comision sau o taxa unica care este achitata de catre beneficiarul transportului).

Casele de expeditii isi organizeaza activitatea in baza unui mandat incheiat cu societatea exportatoare, obligandu-se sa preia marfurile incredintate de aceasta si sa efectueze toate operatiunile necesare ca marfa sa ajunga in cele mai bune conditii la destinatarul sau.

Rolul caselor de expeditii consta in:

1. Acordarea de asistenta comerciala cu privire la pregatirea, ambalarea, marcarea si predarea marfurilor pentru expediere.

2. Stabilirea rutelor optime de transport

3. Alegerea mijloacelor de transport adecvate

4. Incheierea contractului de transport cu carausul / carausii

5. Acordarea de consultanta privind interpretarea termenelor si a conditiilor de livrare la incheierea contractelor de comert exterior.

6. Intocmirea documentatiei si indeplinirea tuturor formalitatilor privind vamuirea marfurilor de export si / sau import.

Apelarea la serviciile oferite de casele de expeditii a devenit o necesitate pentru orice societate care desfasoara activitati de export de marfuri. Casele de expeditii cunosc reglementarile internationale existente si impuse in comertul extern si in transporturi, tarifele in vigoare, rutele de transport optime. Acestea au rolul principal de a indruma exportatorul catre transportatorii care detin mijlocul de transport adecvat marfurilor ce urmeaza a fi deplasate, cu cheltuieli minime pentru beneficiar.

Fursecuri cu nuca

Aceste fursecuri sunt usor de facut si delicioase. Pentru a le pregati avem nevoie de:

-          50 grame de nuca macinata;
-          doua albusuri;
-          100 grame zahar;
-          doua plicuri zahar vanilat;
-          o lingura de faina;
-          ¼ lingura de scortisoara.

Ca la majoritatea prajiturilor, albusurile le batem spuma tare, adaugam zaharul si mixam din nou. Apoi, se pune nuca, faina si scortisoara, dupa care amestecam usor. Aceasta compozitie o asezam intr-un sac de ornat si formam bilute sau orice alta forma pe care o dorim pe o tava tapetata cu hartie de copt. La sfarsit, optional, pudram cu cacao si punem la cuptor pana aceste fursecuri se rumenesc.

Camping - sfaturi pentru incepatori

Camping-ul este o modalitate minunata de a te relaxa in aer liber. Daca esti nou in acest domeniu, primul lucru pe care trebuie sa il faci este sa te familiarizezi cu uneltele de baza de care ai nevoie. O modalitate potrivita de a merge in camping pentru prima data este sa iei cu tine un prieten experimentat. Poti afla multe lucruri de la el si mult mai repede decat pe cont propriu.

Practic, ai nevoie de un adapost, care ar putea fi un cort si de un pat, care ar putea fi o combinatie de saci de dormit, paturi si saltele. http://www.camping-outdoor.ro ofera o gama variata de produse de campare si sfaturi de utilizare a acestora.

Ce echipament iti trebuie?


Primul cort nu trebuie sa fie scump, dar trebuie sa iti ofere o protectie adecvata vremii. In mod similar, poti gasi saci de dormit la un pret moderat, care functioneaza la fel de bine. Cu un pic de ingrijire si intretinere, echipamentele de campare pot dura timp de multi ani. Pe langa toate acestea, in functie de obiceiurile alimentare s-ar putea sa nu ai nevoie de nimic mai mult decat de un gratar, un sac de carbuni si o spatula.

Alegerea unui cort


De ce ai nevoie de un cort ? Un cort te protejeaza de vant, soare si ploaie. Un cort te protejeaza de daunatorii neprietenosi pe care ii gasesti in aer liber, cum ar fi mustele, tantarii sau alte vietati. Un cort ofera loc pentru a stoca haine sau alte unelte si ofera totodata intimitate.

Sacii de dormit

Efectuarea unui pat in aer liber este usoara. In primul rand ai nevoie de un anumit tip de umplutura pentru a evita contactul direct cu solul. Exista si diverse saltele gonflabile, care functioneaza destul de bine. Daca esti incepator, vei merge, probabil, in camping pe timpul verii, astfel incat nu vei avea nevoie de un sac de dormit scump. Un sac de dormit usor, dreptunghiular este la fel de potrivit. Nu uita sa iei si o perna cu tine.

Echipament de campare pentru gatit


Gatitul in aer liber are multe beneficii, fie ca se intampla in padure sau in curtea ta. Asa ca daca esti un bucatar pasionat, ai deja o multime de retete pentru a le lua cu tine. Daca nu, poti oricand sa iei cateva gustari si sandwich-uri.

Cele mai multe campinguri publice ofera un gratar si masa de picnic, astfel incat cu un sac de carbuni si o spatula poti face oricand o friptura si legume la gratar. In functie de abilitatile tale de bucatar si echipamentele de care dispui, poti face mese care sa rivalizeze cu cele de acasa.

Sfaturi pentru o nunta perfecta

Fiecare nunta este planificata cu cateva luni inainte, astfel incat o sa aveti suficient timp pentru a face toate pregatirile si pentru a face aceasta zi speciala si de neuitat. Deci, in timp ce se fac pregatirile pentru nunta ta, trebuie sa ai si tu de asemenea o anumita pregatire. Nu te teme daca te gandesti ca nu ai suficient timp pentru asa ceva. Ei bine  ai timp suficient pentru a obtine un makeover si sa ramai sanatos si stralucitor .
 
Asadar, aici sunt cateva sfaturi importante pe care trebuie sa le urmezi:
 
O alimentatie sanatoasa nu este numai pentru a te mentine sanatos pe interior, dar de asemenea te  ajuta la modelarea corpului la exterior. Sunt multi oameni care spun ca doresc sa piarda din greutate inainte de nunta lor si nu stiu exact daca se poate in timp ca acest lucru sa se intample fara ca ei sa sacrifice sanatatea lor . Un numar de oameni te-ar putea sfatui sa consumi fructe si sucuri naturale timp de cateva saptamani, in scopul de a pierde cateva kilograme si a devenit mai slaba, dar credeti ca acesta este modul corect de a face corpul sa slabeasca? Categoric nu!

Ai nevoie de a mentine un echilibru in nutritie. Va trebui sa tai de pe lista produsele alimentare care pot contine ingrediente nocive si cele care nu permit pierderea de grasim.  Dar ai grija sa nu tai de pe lista proteine ​​importante, vitamine si minerale. Echilibrarea aportului de grasimi , carbohidrati , fibre si proteine ​​este cel mai bun mod de a pierde in greutate, in timp ce te mentii in forma in acelasi timp. Ai o multime de lucruri de facut in urmatoarele cateva luni si cu siguranta ai nevoie de energie pentru asta. Deci, sa manance sanatos si sa rami sanatoasa!

Somnul este un aspect vital in cautarea de bine, si mai ales in perioade de stres. S-ar putea sa te simti un pic emotionata si sa ramai pana tarziu in noapte , sa te uiti prin diferite albume, poze si lucruri de acest gen pentru selectarea unui fotograf de nunta pentru nunta ta, dar pastreazaacest sfat important in minte: daca mergi mai tarziu la culcare astazi, te vei simti mai stresata maine . De asemenea, luarea deciziilor , atunci cand esti obosita se poate dovedi a fi destul de frustrant. In afara de asta, se arata pe fata ta si ca este ceva ce nu va puteti permite. Astfel, sase pana la opt ore de somn in fiecare noapte este ceea ce este recomandat pentru fiecare individ  si mai ales atunci cand se casatoresc!

Exercitiul este cel mai bun mod de a scapa de stres  si de a face corpul sa se simta si sa arate bine . Foloseste-ti timpul liber pentru exercitii si combina exercitii cardio si exercitii de forta . Alergarea este cel mai bun mod de a tonifierea corpului si cel mai bun exercitiu cardio. Exercitiile cardio sunt extrem de bune pentru inima si ajuta la mentinerea pielii sanatoasa a de asemenea intr-o anumita masura. Impreuna cu un antrenament cardio, trebuie de asemenea facute si exercitii de forta. Acest lucru va ajuta la constructia muschilor si la tonifierea corpulu tau . Exercitiile musculare te ajuta sa pierzi din greutate, deoarece acestea ard caloriile mai repede. De asemenea, acestea fac oasele mai puternice si o inima mai sanatoasa.

Pufferele – o necesitate sau nu?

Poate ca putini dintre cei care pornesc in cautarea celei mai bune solutii pentru incalzire stiu ce este acela un puffer. Daca nu va ganditi la centrale termice pe combustibil solid – cum ar fi lemn sau peleti – probabil ca nici nu veti afla prea curand. Pufferul este un rezervor in care se stocheaza apa pentru incalzire. El mai este numit si vas tampon pentru agent termic. Materialul din care trebuie sa fie realizat acest puffer este otelul, si important este sa aiba si o izolatie, de 10 cm (minim) recomandabil.

Ce face propriu-zis pufferul? Inmagazineaza energia termica in exces produsa de centrala. Centrala termica pe lemne are si ea, eventual, un termostat de ambient, iar odata ce temperatura camerei ajunge la temperatura setata pentru incalzirea locuintei, centrala se va opri, insa asta nu va face ca lemnele sa se stinga automat, pentru ca asta nu se poate controla. Lemnele se vor stinge intr-un final, dar pana atunci caldura degajata de ele se va pierde pe cosul de evacuare. Doar daca nu exista un puffer. Daca avem acest puffer instalat, caldura degajata de lemnele care inca mai mocnesc vor incalzi apa stocata in puffer, care va deveni astfel un rezervor de apa fierbinte. Atunci cand temperatura locuintei sau a incaperii unde este termostatul de ambient va scadea, central nu va reporni, ci va folosi apa stocata in puffer. In acest caz vom avea un consum mai eficient de combustibil, se pare chiar cu 30% mai mic fata de centrala ce functioneaza fara puffer. Atentie la capacitatea pufferului, care se calculeaza in functie de capacitatea centralei pentru care optati. 

Veti gasi cele mai bune variante cu o simpla cautare centrale ieftine - expert instal group. Nu numai ca veti gasi pufferele mentionate mai sus intr-o gama foarte variata in functie de necesitati si buget, dar le veti putea adapta si celor mai accesibile si calitative centrale.

Casa din Pipera vs Casa din Berceni

Sa luam drept exemplu doua case pe pamant: una in comuna Berceni si una in Pipera. Doua arhitecturi diferite (una moderna, stil cub, cu terasa deasupra si suprafete vitrate mari si una moderna, insa cu acoperis clasic, din tigla de tabla, parter plus etaj). Ambele au suprafete locuibile de aproximativ 200 de metri patrati, ambele sunt construite pe cate o parcela cu o suprafata initiala de 500 de metri patrati. 

Ambele case se bucura de finisaje de calitate superioara, granit, travertin, faianta mozaic, vopsea structurata, tapet, suprafete vitrate si la interior, camere cu suprafete mari, impartire ultra-eficienta. Prima dintre case (cea din Berceni) are un plus la interior in faptul ca zonele pentru copii (doua la numar) sunt realizate pe sistemul apartament, cu baie, dressing, o camera de zi si zona de somn, separate de restul casei, in timp ce casa din Baneasa are destinate copiilor doua dormitoare clasice, cu dressing si baie incluse in spatiul dormitorului. Desi din punct de vedere al impartirii, aspectului exterior, al faptului ca se poate profita la maximum de terasa de pe casa (cu foisor, zona de gratar si dus), dar si din punct de vedere al pretului (110.000 fata de 150.000, la cheie) orice om normal ar prefera sa cumpere casa din Berceni (precizez – zona noua din comuna Berceni, la intrare, chiar dupa centura Capitalei). 

Ce vor insa romanii? Romanii vor sa stea in Pipera! Indiferent cum, indiferent la ce pret, indiferent ca fac cel putin o ora pe zi pana ajung la serviciu din cauza traficului infiorator pe zona aceea a intrarii in Bucuresti! Nu conteaza ca ar putea ajunge in 5 minute in oras si de acolo imediat in orice colt al Capitalei, mai ales ca au si metrou la dispozitie, nu conteaza nici ca economisesc 40.000 de euro (!!!) si ca primesc in schimb o casa mai frumoasa si care desi nu e, da senzatia ca este mai mare. Nu! Ce conteaza e sa raspunzi mandru cand cineva te intreaba unde stai: in Pipera!